Rebirth of a Redundant Ribble Valley Barn

garden entrance

Sneak Peak

Hot off the press, here is a sneak peak of this newly unveiled barn conversion, construction work just finished this year. Its a real transformation from its lowly roots to luxurious home

The Journey

Before Image
1716 Concept
Stanton Andrews Architects

Our clients challenged us to bring to life an old barn building. Despite its state of neglect we could see the barn had a lot of potential. It stood isolated in a fantastic position in the heart of the Ribble Valley amidst fields and rolling hills.

We undertook a feasibility exercise to look at the existing layout and the topography of the site, before moving onto creating concepts for what the barn could be, and to take its bones into the new design.

The images above illustrate the journey to to the fantastic finished building. The “wagon door” remains as a wide glazed entrance, the barn is a celebration of stone and is mostly open plan on the ground floor with 4 first floor bedrooms.

The clients are really pleased with their new home and especially enjoy their wine cellar which has been cleverly housed in the floor of the open plan area.

1716 Interior Shot

Have you got a project you would like us to discuss with us. We would be pleased to talk with you.

click here to Make an enquiry

Give us a call 01200 444490

Top